Φοιτητική Εστία (Φ.Ε.Τ.)
Η Φοιτητική Εστία (Φ.Ε.Τ) του Ιδρύματος Μιχαήλ Τοσίτσα (εγγονού του Μιχαήλ Τοσίτσα του ευεργέτη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου) έγινε στα χρόνια '50 σε ένα κτήμα 33 στρεμμάτων στον Δήμο της Λυκόβρυσης στην κάτω Κηφισιά. Από το 1957 άρχισαν να αποφοιτούν οι οικότροφοι Ηπειρώτες σπουδαστές που είχαν φιλοξενηθεί στο μεγάλο νεόκτιστο κτίριο ως επιτυχόντες (συμφώνως με το κληροδότημα) σε Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές στην Αθήνα.
Από την ίδρυσή της, στην Φ.Ε.Τ. φιλοξενούνταν μόνον αγόρια (διότι ελάχιστα κορίτσια σπούδαζαν) και ήταν όλοι από φτωχές οικογένειες που δεν είχαν την δυνατότητα να διαθέσουν τα μεγάλα έξοδα σπουδών για να φοιτήσουν τα παιδιά τους και μάλιστα στην πρωτεύουσα.
Επειδή τότε η περιοχή της κάτω Κηφισιάς ήταν αγροτική δίχως κατοικίες, ο δημιουργός που οραματίστηκε και εκτέλεσε όλες τις δραστηριότητες του Ιδρύματος, Ευάγγελος Αβέρωφ, είχε δημιουργήσει στον χώρο ένα αγρόκτημα: μερικές αγελάδες καμία δεκαριά πρόβατα, γουρούνια και κότες που φρόντιζαν οι φοιτητές τις ελεύθερες ώρες τους όπως και τον μεγάλο κήπο οι φοιτητές που σπούδαζαν στην Ανώτατη Γεωπονική.
Η Φ.Ε.Τ. ήταν ένας χώρος που διακρινόταν και συνεχίζει να διακρίνεται όσο είναι δυνατόν και ως μια κοινωνικής σημασίας συγκατοίκηση. Με τα χρόνια αποφοίτησαν κάποιες εκατοντάδες Ηπειρώτες που ξεκίνησαν από τα χωριά τους νέοι και άγνωστοι και τίμησαν ενώ τιμούν και έως σήμερα ως καθηγητές το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ενώ άλλοι διακρίθηκαν με την λαμπρή σταδιοδρομία τους σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς .
Κριτήριο για την εισαγωγή παραμένει μέχρι και σήμερα μια στάθμιση με μόρια της πραγματικής οικονομικής κατάστασης της οικογένειας, του αριθμού των μελών της, μιας πιθανής αναπηρίας στην οικογένεια, του βαθμού απολυτηρίου του Λυκείου, της Σχολής εισαγωγής και της σειράς επιτυχίας και μιας προσωπικής συνέντευξης στο τέλος.